Geschiedenis

In 1901 begon de heer Anthonie Jacobus Prins een magazijn voor kantoor, school en schrijfbehoeften. Het bedrijf startte op Choorstraat 42 te Delft, al snel werd dat te klein en hij verhuisde in 1904 naar het huidige pand Choorstraat 4. Vanaf dat moment is de basis gelegd voor het begrip “Kantoorvakhandel A.J.Prins te Delft”. De heer Prins groeide uit tot een gerenommeerd zakenman, was in 1933 medeoprichter van de coöperatieve inkoopvereniging NECO, want zag al snel in dat het veel voordeliger was gemeenschappelijk in te kopen. Inmiddels zijn we aangesloten bij inkoopvereniging Quantore.

Nadat hij in 1935 overleed namen zijn zoon Jan en dochter Jo het bedrijf over. Jan had daarvoor in Duitsland bij een van de grootste kantoorvakhandels ervaring opgedaan. Na de oorlog veranderde er veel, zo deed b.v plastic zijn intrede waardoor het hele winkelassortiment volledig veranderde, er werd slim op ingespeeld en de zaak werd steeds groter. Eind jaren 50 kwam Anton (oudste zoon van Jan) in de zaak, na een vakopleiding in Duitsland gevolgd te hebben en in 1971 kwam Ruud (de jongste). Ze deden het samen, maar hadden ieder zo hun eigen ding. Anton ontfermde zich over de automatisering en runde de afdeling modeltreinen die toen zeer in trek was. Ruud hield zich meer bezig met de kantoorvakhandel en projectinrichting. Het bedrijf heeft nu een oppervlakte van meer dan 800 vierkante meter verkoopoppervlakte met een ruim magazijn.

In 2004 heeft Ruud de zaak in zijn ééntje overgenomen. Inmiddels dient de 4e generatie zich aan in de gedaante van Gert Jan en Rob, die de zaak van hun vader hopen over te nemen.

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land.
Op dit moment zijn bijna 400 Nederlandse bedrijven door Zijne Majesteit de Koning gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren met trots het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.
Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.
Op donderdag 31 mei 2001 tijdens de viering van het 100 jarig bestaan kreeg onze kantoorvakhandel uit handen van de toenmalig Commissaris van de Koningin de Heer Fransen en in het bijzijn van toenmalig burgemeester Van Oorschot het predicaat Hofleverancier uitgereikt.

Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram