You are here

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2385 of /chroot/home/ajprinsn/ajprins.nl/html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3066 of /chroot/home/ajprinsn/ajprins.nl/html/includes/bootstrap.inc).

A.J. Prins In 1901 begon de heer Anthonie Jacobus Prins een magazijn voor kantoor, school en schrijfbehoeften. Het bedrijf startte op Choorstraat 42 te Delft, al snel werd dat te klein en hij verhuisde in 1904 naar het huidige pand Choorstraat 4. Vanaf dat moment is de basis gelegd voor het begrip “Kantoorvakhandel A.J.Prins te Delft”. De heer Prins groeide uit tot een gerenommeerd zakenman, was in 1933 medeoprichter van de coöperatieve inkoopvereniging NECO, want zag al snel in dat het veel voordeliger was gemeenschappelijk in te kopen. Inmiddels zijn we aangesloten bij inkoopvereniging Quantore met meer dan 650 leden en een magazijn van rond de 20.000 artikelen.

prins in 1901

J.W.A. Prins Nadat hij in 1935 overleed namen zijn zoon Jan en dochter Jo het bedrijf over. Jan had daarvoor in Duitsland bij een van de grootste kantoorvakhandels ervaring opgedaan. Na de oorlog veranderde er veel, zo deed b.v plastic zijn intrede waardoor het hele winkelassortiment volledig veranderde, er werd slim op ingespeeld en de zaak werd steeds groter. Eind jaren 50 kwam Anton (oudste zoon van Jan) in de zaak, na een vakopleiding in Duitsland gevolgd te hebben en in 1971 kwam Ruud (de jongste). Ze deden het samen, maar hadden ieder zo hun eigen ding. Anton ontfermde zich over de automatisering en runde de afdeling modeltreinen die toen zeer in trek was. Ruud hield zich meer bezig met de kantoorvakhandel en projectinrichting. Het bedrijf heeft nu een oppervlakte van meer dan 800 vierkante meter verkoopoppervlakte met een ruim magazijn.

In 2004 heeft Ruud de zaak in zijn ééntje overgenomen. Inmiddels dient de 4e generatie zich aan in de gedaante van Gert Jan en Rob, die de zaak van hun vader hopen over te nemen.

U kunt ook een kijkje nemen op onze lustrum site voor meer informatie over de geschiedenis van onze winkel